BMW seria 7 2008

By Craiova-Lion on 18:43

Filed Under:



Cunoscută în toată lumea, celebra serie 7 a celor de la BMW a aparut acum cu un nou look şi perfomanţe de invidiat, îmbinând perfect eleganţa şi luxul caracteritice unor maşini de lux cu sportivitatea şi agresivitatea specifice BMW.

Cea de-a cincea generaţie a “7 series” s-a impus încă de la prezentarea ei la British Motor Show 2008 de la Londra, nu numai prin eleganţă şi aspectul exterior dar şi caracteristicilor tehnice, iar pentru cei mai pretenţioşi există si BMW seria 7 Sedan Long, care este cu 14 centimetri mai lung decât variata normală, iar aceşti 14 centimetri sunt oferiţi întru totul îmbunătăţirii confotului pentru pasagerii din spate.

Pentru Europa se propune o gamă de 3 motoare, începând cu 730d cu motor de 3 litri pe motorină, twin-turbo şi o putere de 242 CP şi terminând cu 740i ce prezintă la o capacitate de aproape 3 litri, 323 de cai şi puternicul 750i de 407 CP, acesta din urmă fiind acelaşi motor care se găseşte şi sub capota X6.

Deşi erau de aşteptat la BMW aceste caracteristici a;e motoarelor, deoarece BMW este echivalent cu putere şi nervozitate, cred că este timpul să amintim şi câteva dintre caracteristicile care fac din noua serie 7 una dintre cele mai confortabile şi mai luxoase maşini ale clasei sale.

Trebuie amintite încă de la început câteva dintre opţiunile standard ale acestei maşini şi anume: cutia automată cu 6 trepte Steptronic, Dynamic Driving Control (şoferul selectează doar prin apăsarea unui buton modul de conducere sport sau confortabil), tapiseria din piele , dublu climatronic şi scaune cu reglaj electric.

Să spunem că astea ar fi de ajuns, însă, nu pot să nu amintesc câteva dintre instrumentele opţionale care sunt făcute să satisfacă şi cei mai exigenţi clienţi. În aceastăcategorie aş aminti:

- Volan de piele sport;

- Dispozitiv pentru afişarea câtorva informaţii (cum ar fi viteza) pe geam, chiar în faţa câmpului vizual al şoferului.

- Dublu climatronic şi pentru pasagerii din spate;

- Telefon mobil în faţă, încorporat în cotieră, cu posibilitate pentru funcţii gen mp3, mp4 şi hands-free. Se poate opta şi pentru telefon mobil in spate. Acesta va fi încorporat în cotiera dintre locurile din spate;

- Sistem de avertizare a depăşirii liniilor continue/discontunue de pe asfalt. Acesta foloseşte o camertizarea şoferului;

- Sistemul ParcTronic;

- Televizor + Internet wireless;

- Scaune cu funcţii de masaj şi asezare în funcţie de coloană pentru confort maxim;

Toate acestea fac din noua serie 7 una dintre cele mai luxoase maşini existente, şi un concurent pe măsură pentru Mercedes S sau Audi A8. Despre preţuri incă nu se ştie nimic, se asteaptă lansarea oficială şi în România, însă se aşteaptă ca acestea să fie undeva între 100-150 de mii de euro.

0 comentarii for this post

Trimiteți un comentariu

Va RUGAM folositi un limbaj decent !!!

Publicitate