Spalam sau nu motorul?

By Craiova-Lion on 19:10

Filed Under:

Parerile sunt impartite atunci cind vine vorba despre spalarea motorului. Specialistii nu recomanda curatarea acestuia sub jet de apa. Sfatul lor? Folositi o carpa umeda! Veti evita astfel aparitia unor defectiuni majore, iar motorul nu va avea de suferit.

Desi pare inofensiva, apa se poate infiltra, iar mufele electrice pot face condens.
Echipamentele electronice reactioneaza negativ in conditii de umezeala, praf, diferente de temperatura, vibratii sau miscari bruste. Problemele pot deveni si mai grave daca optati sa spalati motorul incalzit cu apa rece.

Cosmetizarea motorului

O alternativa la spalatul cu jet de apa sunt solutiile alcaline cu rol de degresare profunda ce se aplica cu ajutorul unei instalatii de aer comprimat. Clatirea se face cu apa calda (60º C), iar apa ramasa la suprafata motorului se indeparteaza cu un jet de aer comprimat. in prealabil insa, zonele sensibile ale motorului trebuie acoperite, pentru ca dupa spalare, masina sa porneasca fara probleme.
Desi pare banal, solutia optima este sa folositi o simpla carpa umeda pentru a curata motorul.
De asemenea, exista si o gama larga de spray-uri destinate acestei operatiuni. Ar fi bine sa evitati sa curatati motorul la spalatoriile auto. Motivul? Multi dintre angajatii din spalatorii nu acorda o atentie sporita motorului si omit uneori sa acopere zonele sensibile aflate sub capota. Riscati astfel sa apara defectiuni grave, iar intr-o spalatorie, de obicei, curatarea se face pe raspunderea clientului.

Ce riscuri ne asumam?

Din ce in ce mai multi producatori auto inscriptioneaza pe capacul de la motor mesajul: „Spalarea interzisa!”.
Din moment ce aceasta operatiune implica prea multe riscuri, este esential sa fim cat mai prudenti si sa protejam componentele electrice si electronice.
Asadar, folositi o carpa bine stoarsa, cu care sa indepartati mizeria. in zonele fara fire sau contacte puteti imbiba carpa in mai multa apa. insa, atentie, daca ati udat vreun contact, nu porniti imediat motorul.
Apa va curge pe firele care coboara spre mufe si exista posibilitatea sa apara defectiuni majore.

0 comentarii for this post

Trimiteți un comentariu

Va RUGAM folositi un limbaj decent !!!

Publicitate