Servo frana

By Craiova-Lion on 22:35

Filed Under:

Servo-frâna

Poate că mulţi dintre noi am avut ocazia să simţim în momentul apăsării pedalei de frână un tremurat neplăcut al motorului. Acest lucru se întâmplă din cauza neetanşeităţii ansamblului servo-frână. Principiul de funcţionare l-am prezentat, acum e momentul să prezentăm cum putem interveni în cazul defectării.

Cel mai adesea, furtunul de servo cedează la partea dinspre chiulasă sau chiar de pe galeria de admisie, în funcţie de tipul constructiv. Acţiunea căldurii îşi spune cuvântul şi produce casarea furtunului. Mai sunt cazuri în care se desprinde de la supapa de reţinere. Inchirieri masini

La înlocuire este bine, dacă se face într-un service autorizat - să se înlocuiască tot furtunul, de la chiulasă la servo. Costurile sunt relativ mici, şi chiar dacă înlo­cuim numai o parte pentru a face o economie, veţi vedea că diferenţa faţă de o înlocuire totală a furtunu­lui este nesemnificativă.

Pentru a înlocui nu avem nevoie decât de o şurubelniţă cu care să deşurubăm/înşurubăm colierele de prindere din ambele capete ale furtunului. Şi treaba este gata. Inchirieri masini

Să fie un furtun corespunzător pentru acest lucru. Un diametru necorespunzător poate afecta în mod direct depresiunea din servo-frână.

Dar dacă nu este furtunul, unde mai inter­venim? Am pomenit ceva mai devreme de o supapă - supapă de reţinere, sau mai uzual întâlnită sub denumirea de supapă de servo. Ei bine şi ea mai poate ceda. Şi pentru a o înlocui nu trebuie decât să deşurubăm/înşurubăm colierele (sau colie­rul) ce o ţine prinsă în sistem. Inchirieri masini în cazul în care se stabileşte că servo-frâna este defectă (membrana spartă, garniturile de etanşare deteriorate) atunci se recomandă înlocuirea ei în ansamblu. Există şi seturi de reparaţii pentru servo-frână, dar este o chestiune de timp până când se va înlocui cu totul. E doar o amânarea inevitabilului.
Sfat: în astfel de cazuri, manopera pentru înlocuirea setului de reparaţie la servo-frână s-ar putea să depăşească preţul unui servo nou. Aşa că ar fi bine să ne gândim de două ori înainte de a da undă verde reparaţiei. Inchirieri masini Am încercat prin aceste prezentări să intrăm în lumea destul de dificilă a reparaţiei elementelor din cadrul sistemelor de frânare. Desigur că nu am putut atinge toate punctele sensibile, ele făcând obiec­tul fiecărei mărci de autovehicule în parte, fiecare având particularităţile ei. O trecere a lor în revistă ar fi însemnat o lectură greoaie.

0 comentarii for this post

Trimiteți un comentariu

Va RUGAM folositi un limbaj decent !!!

Publicitate