Servodirectia si frana

By Craiova-Lion on 23:39

Filed Under:

ATENTIE: Evitati contactul dintre lichidul de servodirectie si cel de frana cu vopseaua masinii. Daca aceasta se intampla, spalati cu apa din abundenta.
Cele doua lichide nu sunt interschimbabile.
Urmariti cu atentie indicatiile producatorului autovehiculului asupra tipului de lichid folosit. Acestea sunt scrise de regula pe capacul recipientului lichidului de frana si de servodirectie.
Fiti atenti ca lichidul folosit sa nu contina praf sau impuritati. Orice urme de praf sau impuritati pot deteriora sistemul respectiv.
In cazul in care completati destul de des cu lichid, consultati un atelier specializat pentru depistarea eventualelor pierderi.

Servodirectia
Rolul acesteia este de a prelua o parte din forta necesara modificarii directiei volanului. In lipsa acesteia, bratele dumneavoastra ar prelua in totalitate forta necesara schimbarii directiei de mers.
Nivelul de lichid se constata inainte de pornirea motorului. Lipsa de lichid de servodirectie se manifesta printr-un fluierat cand volanul este intors in stanga sau in dreapta. De asemenea se manifesta printr-o forta mai mare necesara actionarii volanului.

Frana
Recipientul lichidului de frana este situat de cele mai multe ori in partea soferului. Lipsa acestui lichid se manifesta prin lipsa franarii la actionarea pedalei de frana. Daca ati ajuns in acesta situatie, unica varianta de oprire este actionarea franei de motor (la viteze mari) sau franei de mana, la viteze mici. Intr-o asemenea eventualitate nu este suficient sa completati pana la nivelul optim cu lichid de frana. Trebuie de asemenea facuta si o inlaturare a aerului (aerisire) a circuitului de franare. Pentru aceast operatie consultati un atelier specializat.
ATENTIE: Nu va bazati pe becul indicator de avertizare asupra nivelului de lichid. Consecintele pot fi destul de costisitoare.

0 comentarii for this post

Trimiteți un comentariu

Va RUGAM folositi un limbaj decent !!!

Publicitate